Wie ben ik             

Mijn naam is Carla Hengst-Bisdom. Als moeder van drie kinderen, waarvan twee kinderen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis), weet ik uit ervaring waar je als ouder of als persoon met ASS tegenaan kunt lopen

De volhouder wint ging in mijn gezin zeker op. Ik die altijd bang voor honden was ben na drie jaar ‘zeuren’ door onze oudste om een hond gezwicht. Op de camping waar wij een aantal jaren gestaan hebben zag ik de bijzondere band die onze zoon met de Friese Stabij van onze overburen had. Zo is onze eerste hond een Friese Stabij in ons gezin gekomen. Drie jaar later kwam hier een twee jaar oude labrador bij. Helaas is de stabij een half jaar nadat de labrador erbij kwam onder een auto terecht gekomen en heeft dit niet overleefd. De labrador daar ging het nog slechter mee dan met ons vijven. Twee weken later (we gingen alleen maar kijken) kwam er weer een jong Fries Stabij pupje in huis. De labrador knapte helemaal op en ons gaf het veel afleiding tijdens een moeilijke periode.

De twee honden die we al hadden waren niet geschikt om op te leiden tot autismebegeleidingshond gewoon door het feit dat het al echte gezinshonden waren en de labrador bovendien met fysieke klachten te maken heeft. Uiteindelijk hebben we besloten dat er nog een hond bij zou moeten komen. Onze jongste heeft inmiddels een koningspoedel als autismebegeleidingshond.


     


Jarenlang ben ik als Oefentherapeut Cesar werkzaam geweest in een eigen particulieren praktijk en als zwangerschapsbegeleidingsdocente bij een thuiszorgorganisatie. Later ben ik trainingen op de werkvloer bij bedrijven gaan geven op het gebied van houding en beweging.

Door mijn interesses en mijn gezinssituatie ben ik mij verder gaan verdiepen en bijscholen op het gebied van autisme. De opleiding voor professional organizer, onderwijsassistente en de methode Ik Leer Anders volgden hier weer op.

Als laatste ben ik de opleiding tot kynologisch instructeur en therapiehondbegeleider gaan volgen en ben ik inmiddels met mijn bedrijf Werk-Maat gestart.

Schilderen doe ik graag. Soms schilder ik ook in opdracht als mijn agenda dit toelaat..

Werk-Maat                Carla Hengst-Bisdom      Concerttlaan 26         8265RD Kampen     T. 06-16171313       K.v.K. 08182639        BTWnr: 168831740B02